Aktualności - Osjaków
Wybory samorządowe za pasem
- Grzesiek
-
Autor
- Wylogowany
- Osjakowianin
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2010/09/12 07:31 #1
przez Grzesiek
Grzesiek stworzył temat: Wybory samorządowe za pasem
Niedługo będziemy wybierać swoich radnych i wójtów. W kontekście wyborów oprócz Jarosława Trojana żadne inne pojawiające się nazwisko nie jest pewne, ale nie o tym chcę rozmawiać. Chciałbym się dowiedzieć kto według was NADAWAŁBY SIĘ na stanowisko wójta w naszej gminie.
Nie musi to być osoba rzeczywiście zainteresowana piastowaniem takiego stanowiska, chodzi mi tylko o wasze typy.
Wypisujcie również osoby odpowiednie wg was na radnych gminnych i powiatowych. Macie jakichś swoich kandydatów?
Nie musi to być osoba rzeczywiście zainteresowana piastowaniem takiego stanowiska, chodzi mi tylko o wasze typy.
Wypisujcie również osoby odpowiednie wg was na radnych gminnych i powiatowych. Macie jakichś swoich kandydatów?
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- Anonymous
-
- Gość
-
2010/09/14 15:36 #2
przez Anonymous
Anonymous odpowiedział w temacie: Wybory samorządowe za pasem
Mysle ze wygra obecny wojt Trojan, ale podam alternatywe osoby, ktore moglyby kiedys zastapic obecnego wojta. Taka funkcje powinny pelnic osoby potrafiace dobrze zarzadzac, przedsiebiorcze, prowadzace wczesniej jakas firme. Moje typy:
NR1. Krzysztof Polgrabia - jest chyba menedzerem w Pamapolu, wczesniej pracowal u Proznera. Skoro takie duze firmy go zatreudniaja, to na pewno jest dobrym zarzadca.
NR2. Slawomir Olak - wlasciciel firmy Agrahurt i Portu 8 - stacja BP, carrefour, hotel symfonia, restauracja, myjnia. Budowa tego komplesu udowodnil, ze potrafi lokowac pieniazki, nie boi sie duzych duzych inwestycji.
NR3. nie ma, jak cos wymysle to dopisze.
NR1. Krzysztof Polgrabia - jest chyba menedzerem w Pamapolu, wczesniej pracowal u Proznera. Skoro takie duze firmy go zatreudniaja, to na pewno jest dobrym zarzadca.
NR2. Slawomir Olak - wlasciciel firmy Agrahurt i Portu 8 - stacja BP, carrefour, hotel symfonia, restauracja, myjnia. Budowa tego komplesu udowodnil, ze potrafi lokowac pieniazki, nie boi sie duzych duzych inwestycji.
NR3. nie ma, jak cos wymysle to dopisze.
- Alina
-
- Wylogowany
- Administrator
-
2010/09/29 15:22 #3
przez Alina
Alina odpowiedział w temacie: Wybory samorządowe za pasem
Nie ma co dyskutować. Obecna władza się sprawdza
.
Mały OT w kontekście wyborów. Obecny wójt lub ew. jego następca powinien umiejętniej dobierać urzedników, bo niektórzy są niekompetentni i co gorsza gburowaci. Często chcą pokazać interesantom jacy to ważni nie są i na głupie zaświadczenie, które można by od reki wystawić każą czekać np. tydzień. Burków powinno się wywalić. Czasem to trudne, bo niektórzy kilkanaście lat lub więcej mają przepracowane i trochę głupio ich od razu wywalać, ale można by chociaż postraszyć zwolnienem i może ich zachowanie i podejście do zwykłych ludzi by się zmieniło. To taki mankament, który trapi nasz Urząd Gminy od co najmniej 5 kadencji, bo wcześniej nie miałam z nim do czynienia. Można to zmienić.

Mały OT w kontekście wyborów. Obecny wójt lub ew. jego następca powinien umiejętniej dobierać urzedników, bo niektórzy są niekompetentni i co gorsza gburowaci. Często chcą pokazać interesantom jacy to ważni nie są i na głupie zaświadczenie, które można by od reki wystawić każą czekać np. tydzień. Burków powinno się wywalić. Czasem to trudne, bo niektórzy kilkanaście lat lub więcej mają przepracowane i trochę głupio ich od razu wywalać, ale można by chociaż postraszyć zwolnienem i może ich zachowanie i podejście do zwykłych ludzi by się zmieniło. To taki mankament, który trapi nasz Urząd Gminy od co najmniej 5 kadencji, bo wcześniej nie miałam z nim do czynienia. Można to zmienić.
- Ryszard Kmita
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 0
2010/10/08 12:57 #4
przez Ryszard Kmita
Ryszard Kmita odpowiedział w temacie: Wybory samorządowe za pasem
Wiem, ze kampania wyborcza jeszcze na dobre się nie rozkręciła, więc należy ją rozbujać i wyborców już zacząć przyzwyczajać do tego, by w dzień wyborów poszli do urn przygotowani i całkowicie pewni, na kogo będą głosować. Często
się tak zdarza, że w momencie głosowania wyborca w ostatniej sekundzie skreśla tego, o którym nawet nie myślał, by go wybrać. I takie wahanie do ostatniej sekundy nikomu nie służy.
Ryszard Kmita
się tak zdarza, że w momencie głosowania wyborca w ostatniej sekundzie skreśla tego, o którym nawet nie myślał, by go wybrać. I takie wahanie do ostatniej sekundy nikomu nie służy.
Ryszard Kmita
- Czesław
-
- Wylogowany
- Osjakowianin
-
Mniej
Więcej
- Otrzymane podziękowania: 1
2010/10/08 19:38 #5
przez Czesław
Czesław odpowiedział w temacie: Wybory samorządowe za pasem
Panie Ryszardzie serdecznie Pana pozdrawiam,staram się " łykać " wszystko co Pan pisze.DZIĘKI i proszę o jeszcze. Czesław z Dolnego Śląska ale urodzony w Osjakowie który Pan tak bardzo Kocha.Jeszcze raz pozdrawiam życząc wszystkiego najlepszego.
- Anonymous
-
- Gość
-
2010/10/11 05:34 #6
przez Anonymous
Anonymous odpowiedział w temacie: Wybory samorządowe za pasem
Serdecznie dziękuję za tak mile wobec mnie słowa. Piszę, bo chcę jak najszybciej skończyć to, co zaplanowałem, ale materiału narasta niesamowicie, więc nie jest łatwo to wszystko uporządkować. mam nadzieję, że jakoś sobie poradzę.
Podaje Szanownemu Panu mój adres internetowy:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Pozdrawiam serdecznie - Ryszard Kmita
Podaje Szanownemu Panu mój adres internetowy:
Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie w przeglądarce obsługi JavaScript.
Pozdrawiam serdecznie - Ryszard Kmita
Czas generowania strony: 0.054 s.
Menu użytkownika
Forum
- Brak postów do publikacji.
Wyszukiwarka
Kogo gościmy?
Odwiedza nas 100 gości oraz 0 użytkowników.