Mój Osjaków
- Czesław
-
Autor
- Wylogowany
- Osjakowianin
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.
- Osjakow
-
- Wylogowany
- Administrator
-

Alicjo, zawsze zastanawiałem się co było w miejscu gimnazjum. Budowa tego budynku rozpoczęła się ok. 15 lat temu, więc coś pamiętać powinienem, ale być może w latach 90. już nic tam nie było. Pytanie czy w jakimkolwiek okresie znajdowało się tam coś oprócz domu mieszkalnego? Słyszałem coś na temat budynku/filii szkoły.
Co do cmentarza, to wystarczyłoby zwyczajnie posprzątać,ale raz do roku na 1 listopada jest czysto

Odnośnie pawilonu sportowego, projekt zagospodarowania terenu wokół nowego budynku pojawił się już pod koniec maja na stronie Urzędu, ale całkowicie o nim zapomniałem. Napiszę o nim kilka słów na stronie, dziękuję za przypomnienie

osjakowianie.pl
- Czesław
-
Autor
- Wylogowany
- Osjakowianin
-
- NPC
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Jestem przerażony tym jak można marnować publiczne pieniądze. Kto wpadł na tak genialny pomysł, aby te wszystkie atrakcje budować na terenie zalewowym! Za sam budynek "pawilonu sportowego" w tym miejscu i w tej formie (czemu to tak naprawdę ma służyć?)ktoś powinien ponieść konsekwencje, ale widzę, że to jeszcze nie koniec!Bardzo ale to bardzo ciekawy projekt.Jestem całym sercem by udało się go zrealizować!Widzę że jest amfiteatr o którym wspominałem po mojej wizycie w Osjakowie.
Czego tak naprawdę i najbardziej brakuje w Osjakowie? KRYTEGO BASENU z prawdziwego zdarzenia. Na takiej inwestycji to jeszcze zarobić można! Proszę mi nie mówić, że nie stać nas na to. Jeśli stać było na to, co juz powstało (ile faktycznie kosztował ten dziwny obiekt) i stać będzie na dokończenie "inwestycji" to pewnie basen też już by powstał.
- Czesław
-
Autor
- Wylogowany
- Osjakowianin
-
- NPC
-
- Wylogowany
- Świeżak
-
- Otrzymane podziękowania: 0
Tak już jest na tym świecie że mamy optymistów i pesymistów.Budowanie na terenach zale wowych na pewno jest wyzwaniem dla projektantów,wykonawców itd. Jest jedno ale? mieszkam na Dolnym Śląsku w przepięknym mieście na wskroś nowoczesnym choć odbudowanej od zera starówki zazdroszczą nam wszyscy.Ze względu na wydobywanie miedzi której najbogatsze pokłady znajdują się pod miastem często występują tak zwane tąpnięcia.Oj kołysze budynkami nieraz ostro.Tak i na tym terenie zrobiono z gminy piękne miasto,wybudowano 2 stadiony chyba z 10 "orlików" basen,aqua park,2 kościoły,kino,szkoły(Wyższą także) właśnie 1 września rusza kolejne 5-te przedszkole najnowocześniejsze w Polsce,mam jeszcze wymieniać? Pomyśleć że przez pesymizm,no bo jak na takim terenie budować? zamiast pieknego miasta była by dalej tylko gmina.Pozdrawiam życzę więcej optymizmu.
Nie o pesymizm tu chodzi tylko o REALIZM, a to chyba nie to samo.
"Orlików" nabudowano? No to wszystko jasne. Kiedyś nazywano to propagandą sukcesu, kiedyś mówiło się, że pewne działania to głupota, a dziś podciąga się to pod odpowiednie procedury. Realizm i logiczne myślenie zabiły głupie procedury i polityczna poprawność.
Chciałbym być optymistą, ale wiem, że kiedyś znów będzie powódź i okaże się że utopiono masę pieniędzy. PUBLICZNYCH PIENIĘDZY! Nawet gdybym był takim hura optymistą i nie wierzył w powódź to zadaję sobie pytanie o celowości tego typu inwestycji. Wiem, że władza musi coś robić pod publiczkę. Wiem że łatwiej zorganizować igrzyska niż ... Wiem, że wielu osobą to się podoba, ale dalej upieram się, że jest wiele potrzebniejszych inwestycji które zadowoliłyby dużo większą ilość mieszkańców niż ta. Basen stawiam na pierwszym miejscu. Mamy fajne boisko (gimnazjum go nie ma!!!!!), mamy halę sportową przy gimnazjum właśnie wiec logicznie kolej na basen, a tymczasem zafundowano nam takie coś i w takim miejscu. Nikt nie pomyślał, że są potrzebniejsze inwestycje?
Menu użytkownika
Forum
- Brak postów do publikacji.
Wyszukiwarka
Kogo gościmy?
Odwiedza nas 121 gości oraz 0 użytkowników.